Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Q1: 20-16
Zenuwachtig begin van de match. Missers aan beide kanten. Maar wel meteen goeie defense. Al moeten die verdedigende rebounds wel van ons zijn: 5 op 14 slechts. En nul aanvallend. Opletten voor foutenlast ook gasten. 6 fouten na Q1. Slordigheden eruit en dat komt goed.

Q2: 46-27
Verdedigend zijn we echt niet (meer) op niveau. Enkele slechte passen bovendien. En twijfel in afwerking. Ze zijn nochtans te kloppen. Maar niet op deze manier. Kom op gasten! Herpakken! Dit kan veel beter.

Q3: 64-43
Beter gestart nu. Maar Ieper evenzeer. Kunnen we die 5 er efkes afhalen? 😉 Ze spelen mooi hun aanval rond die gasten. We houden gelijke tred. Maar dat is niet voldoende natuurlijk. Doorduwen gasten!

Q4: 79-62
Mission impossible? Tenzij Ieper de rol lost... Maar dat doen ze dus niet. Ze blijven mooi basket spelen. Zelfs zonder die 5 op ‘t plein. En wij twijfelen. En we spelen ‘broccoli’ gelijk we zeggen: iets dat in de verte op basket lijkt. Laatste 5 minuten waren nog vrij deftig. Maar, samengevat: mooi voorbeeld van hoe je een wedstrijd verliest 🙃 Leergeld. Volgende keer (pak) beter! En dan pakken we die poppies.

Allen beantwoordenBeantwoordenDoorsturen

  

Ieper, de kattenstad, de kraamkamer van de spraaktechnologie en bovenal die plek waar Meesseman en co hun basis gelegd hebben in het basket. Een plek met geschiedenis dus. Dit alles was onvoldoende om onze dames onder de indruk te laten zijn.  

We beginnen scherp aan de wedstrijd en zien zeker in de eerste helft heel wat mooie dingen. De ploegen zijn alweer aan elkaar gewaagd. Het is duidelijk dat de competitiehervorming inderdaad voor de nodige spanning zorgt. Het resultaat na de eerste helft is dan ook fair: 34-34. 

Vanaf Q3 beginnen onze dames de rol te lossen. Blessures en ziektes bij ons gooien momenteel roet in het eten en dat laat zich overduidelijk voelen. 54-36 na Q3. Droge cijfers noemen ze dit. 

Q4 starten we goed. We vechten ons zo goed als mogelijk een weg terug en naderen met nog vijf minuten op het bord tot 11 punten. Om de spanning er in te houden komen we zelfs nog op 9 punten met nog 1:26 te spelen. Time-out voor  Ieper dus. En wat goed is: die haalt niet veel uit. We eindigen dan ook bij 64-53. Het hoogst haalbare voor vandaag en zeker met een mooie optie voor de terugmatch. 

  

Sterke start van onze pupillen. Vooral in defense. Waardoor Oostende nauwelijks tot combineren komt. En wij gaan dan ook, na de rebound, goed in transitie. De afwerking kan beter, maar de vechtlust is er meteen. Oostende is wel efficiënt vanop de vrijworplijn en buit dus de foutjes uit. Wat rommelbasket in het tweede kwart. Afwerking mag of moet op dat moment echt beter. Oostende - met name via nr.13 - kruipt terug. En erover, tot bijna 10 punten lopen ze uit. Maar op ‘t einde van het kwart vechten we ons terug in de match met alweer enkele steals (30-28)! Vlammende start in het derde kwart. Onze pupillen spurten weg tot 32-36. Op en af in dit kwart. Leuk om zien. Spannend wel! En doorduwen nu. Dit kwart maakt het verschil! In het 4de kwart weet Oostende het even niet zo meer. Hun kopjes gaan naar beneden. En wij blijven rustig, en hard werken in defense. Nu wil de afwerking trouwens wel beter lukken (deftig percentage in de stats van Boris ;-). Maar Oostende blijft hardnekkig aanklampen. Niet voor hartlijders deze match. Mooi samenspel. Niet gestolen dit resultaat! 

 

Q1: 10-14 / Q2: 30-28 / Q3: 39-50 / Q4: 56-71