Home

Details

Digitaal Wedstrijdformulier


Sinds 1 augustus werken we met het digitaal wedstrijdblad voor alle wedstrijden binnen Basketbal Vlaanderen, vanaf de U12.

De eerste ervaringen zijn alvast positief, en we herinneren u graag even aan de opleidingen die onze club organiseert voor het digitaal wedstrijdformulier. De data van de opleidingen kan u vinden in de activiteitenkalender. 

Daarnaast kan u heel wat informatie vinden op de website van Basketbal.Vlaanderen. Daarnaast kan u alvast aan de slag met de handleiding in de demo versie die u via bovenstaande link kan raadplegen.

Klik op "Meer lezen" voor enkele tips en tricks.


De club beschikt over 6 laptops die verspreid zijn over onze sporthallen (Deinze, Nazareth en De Pinte). Deze laptops zijn voorzien van de nodige configuratie zodat u eenvoudig aan de slag kan. 

De laptops zijn verbonden met de wifi van de sporthal, deze verbindingen zijn op voorhand getest. 

Login

Belangrijk is dat u steeds moet inloggen met uw eigen account, en dat deze dient gelinkt te zijn aan de club. Breng dit dus zeker in orde voor aanvang van de competitie! Iedereen die aangesloten is bij onze club heeft op deze manier toegang tot de digitale wedstrijdbladen en bijhorende administratie. 

Indien u hiermee problemen ondervind kan u het secretariaat contacteren.

Voorbereiding

5 dagen voor de wedstrijd kan je al de nodige voorbereidingen doen.  Dit kan door de coach gebeuren of door de ploegafgevaardigde.  

Stap 1: Spelers selecteren (vanaf half augustus zullen automatisch de spelers van de vorige wedstrijd worden overgenomen)
2. Coach / assistent coach toevoegen
3. Tafelofficials aanduiden
4. Afgevaardigde aanduiden 

Indien je dit op voorhand doet, zorgt dit voor minder stress bij aanvang van de wedstrijd!

Start van de wedstrijd

Voor de wedstrijd gestart kan worden, moeten 

  • de starting 5 van elke ploeg aangeduid worden
  • de refs een check doen van de aangeduide spelers/speelsters
  • de coach akkoord geven : hierna kan er niks meer veranderd worden aan de opstelling van de spelers

Pas daarna kan je het eigenlijke wedstrijdformulier oproepen. 
Op dat moment start de wedstrijd en kan er niks meer aangepast worden.  Doe dit pas wanneer de ref bv. de laatste 3 minuten voorbereiding heeft gefloten.

Vergoeding scheidsrechters

De scheidsrechters vullen hun vergoeding eveneens in via het digitale wedstrijdformulier.  Indien de wedstrijd gestart is, kan je dit via het wedstrijdblad terug vinden onder de optie 'deelnemers' > officials.

Vervangingen

Eén van de fases waar meer administratie moet gebeuren tijdens de wedstrijd, zijn de vervangingen. Elke vervanging moet aangeduid worden als 'speler x voor speler y'.

Je klikt eerst de speler aan die op het veld komt en dan de speler die het veld verlaat.

Het helpt als je aan de spelers/speelsters vraagt om te melden voor wie ze gewisseld gaan worden, zeker als er meerdere wissels tegelijk gebeuren.  Je kan ook vragen aan de spelers om de wissels 1 voor 1 uit te voeren in het begin van het seizoen.

Maak eventueel op voorhand afspraken met de scheidsrechters en coaches hoe de vervangingen het best kunnen verlopen.

Afsluiten van het wedstrijdblad

Bij het afsluiten van de wedstrijd moet elke club akkoord geven.
De scheidsrechter sluit dan of met zijn pincode.  In geval van clubrefs gebruiken ze de clubpincode (deze zal gecomuniceerd worden aan de afgevaardigden en clubrefs).
Daarna kan het formulier doorgezonden worden.

Lukt dit niet direct, kan je dat ook later (thuis bv.) nog doorsturen.

 


Geschreven door: Louis De Jaeger
Datum gepost: 19/08/2019
Aantal lezingen: 466

Terug